eVisitor

 

eVisitor - Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

Od 01.01.2016.g. stupa na snagu novi Pravilnik o načinu i vođenju popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN 126/15).

Sukladno ovom Pravilniku prijava i odjava gostiju u Hrvatskoj će se od iduće godine vršiti ISKLJUČIVO putem jedinstvenog informacijskog sustava eVisitor. Sustav eVisitor je web aplikacija koja je za korisnike besplatna, dostupna je putem interneta bez potrebe za instaliranjem na računalo.

Obveznici postupanja po ovom Pravilniku su sve pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge noćenja odnosno svi iznajmljivači na području Republike Hrvatske te će prijavu i odjavu turista obavljati putem izravnog pristupa sustavu eVisitor.

Za potrebe registriranja u sustav eVisitor potrebno je da iznajmljivač u Turistički ured TZO Jasenice dostavi kopiju Rješenja o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga smještaja

 

Rješenje se može dostaviti na jedan od slijedećih načina:

  • poštom, na adresu Turistička zajednica općine Jasenice, Gojka Šuška 41, 23243 Jasenice
  • osobno, radnim danom od 07:30 – 15:30h, ili
  • putem e-maila, na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Obavezno je donijeti sva Rješenja koja iznajmljivač posjeduje.

 

Pored registracije objekta u sustav putem unosa Rješenja a PRIJE početka prijavljivanja turista u objektu, obavezan je dolazak osobno vlasnika objekta u Turistički ured sa osobnom iskaznicom radi preuzimanja vlastitih pristupnih podataka za korištenje sustava (lozinka i TAN lista pristupnih brojeva). Opunomoćene osobe moraju imati pisanu punomoć od ovlaštene osobe.

Osnovne informacije o sustavu te informativni letci sa uputama za korisnike se nalaze na web stranici: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor i youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g.

Vlasnici kuće ili stana za odmor dužni su dostaviti:

  • vlasnički list
  • presliku osobne iskaznice vlasnika kuće ili stana za odmor (ukoliko na osobnoj iskaznici vlasnika nema OIB –a, nadodati ga)
  • naziv kuće ili stana za odmor
  • adresu kuće ili stana za odmor
  • broj kreveta